Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä siirtyy Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueelle.

21.3.2017

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä siirtyy Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueelle vuoden 2018 alusta lukien. Valtioneuvosto antoi erityistason sairaanhoidon erityisvastuualueita koskevan asetuksen 16. maaliskuuta.

Muutos antaa Päijät-Hämeelle mahdollisuuden osallistua sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun osana Uudenmaan maakunnan yhteistyöaluetta.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (nykyisin hyvinvointikuntayhtymä) on esittänyt vuodesta 2013 alkaen sosiaali- ja terveysministeriölle kuntayhtymän siirtämistä TAYS:n erityisvastuualueelta HYKS:n erityisvastuualueelle. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on jo nykyisin hankkinut noin kolmanneksen sairaalapalveluista HYKS:stä. Kiireellisissä tilanteissa lähes kaikki palvelut hankitaan Helsingistä. Yhteistyö Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa jatkuu siirtymävaiheen ajan ja on mahdollista jatkossakin sopimusperusteisesti.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja yli 212 000 asukkaalle. Yhtymän jäsenet ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 16.3.2017