LINK Lahden järjestökeskus

HUOM!
Neuvokas-sivujen päivitys on päättynyt.
LINK Lahden järjestökeskus ry:n (ent. Invakeskus) nettisivut löytyvät osoitteesta www.lahdenlink.fi
Yhdistykset, jotka ette ole LINKin jäseniä: Ottakaa yhteyttä, jos haluatte Neuvokkaan sivuilla olevat tiedot siirrettäväksi LINKin sivulle. (LINKin sähköposti: lahdenlink(at)pp.inet.fi)

- LINK Lahden järjestökeskuksen toiminnan tarkoituksena on edistää yhdistystensä keskinäistä yhteistyötä sekä olla aloitteellinen jäsenistöä koskevissa asioissa.
- LINK Lahden järjestökeskus tarjoaa jäsenyhdistyksilleen toimisto– ja kokoustiloja tarvittavine laitteineen.
- LINK Lahden järjestökeskus on sitoutumaton. Se ei toimi yhdistystensä kattojärjestönä eikä se itse kuulu mihinkään keskusliittoon.

YHTEISTYÖ
- LINK Lahden järjestökeskus tekee yhteistyötä Lahden kaupungin, ympäristökuntien, seurakuntien ja muiden tahojen kanssa, joiden toiminta ja vaikutus liittyvät Invakeskuksen toiminta-alueeseen.

TOIMINTAYMPÄRISTÖ
-Kunnallisella tasolla tehdään merkittäviä vammaisia koskevia päätöksiä.
- Yhdistysten aktiivisuus edunvalvojina korostuu. Vahva paikallinen yhdistysten keskinäinen yhteistyö sekä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa korostuu.
- LINK Lahden järjestökeskus on tällainen paikallinen foorumi.

TAVOITTEET
- LINK Lahden järjestökeskuksen tavoitteena on jäsenyhdistysten toimintaedellytysten parantaminen ja tiedon välittäminen.
- LINK Lahden järjestökeskuksen osaaminen ja voima on yhdistysten tietotaidon ja yhteistyön hyödyntäminen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
- Tavoitteena on edistää yhdistysten jäsenten yhdenvertaisuutta ja täyden osallistumisen mahdollisuutta yhteiskunnassa.
- Keinona on vaikuttaminen päätöksentekijöihin ja yleiseen mielipiteeseen.