Yhteystiedot

Päijät-Hämeen munuais- ja maksa- yhdistys ry
(Lahden Invakeskus)
Hämeenkatu 26 A
15140 Lahti
mikko.saarela(at)eduskunta.fi

Puheenjohtaja
Mikko Saarela
p. 050 357 7199
mikko.saarela(at)eduskunta.fi

Sihteeri
Sirpa Kosola
p. 044 719 5684
sirpa.kosola(at)phsotey.fi

Päijät-Hämeen munuais– ja maksayhdistys ry

Yhdistys on perustettu 22.4.1970. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti, jäsen määrä on noin 300. P-H Munuel on valtakunnallisen Munuais- ja maksaliittory:n ja Elinsiirtoväen Liikuntaliitto ry:n jäsen. Yhdistys toimii Päijät-Hämeen alueella munuais- ja maksatauteja sairastavien, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjen etujen valvojana ja yhdessäolojärjestönä.

Munuais- ja maksaliiton uusi kurssiesite 2017 ilmestynyt

Sopeutumisvalmennuskurssit ja tuetut lomat 2017 -kurssiesite on Elinehto 4/2016 -lehden välissä. Mikäli esitteestä ei löydy sopivaa kurssia, itselle sopivan kurssin voi etsiä yhdessä liiton henkilökunnan kanssa.

Kursseja on entiseen tapaan lapsiperheille, nuorille, työikäisille ja ikääntyneille. Kelan maksamat kurssit on suunnattu dialyysihoidossa oleville tai elinsiirron saaneille. Oman mausteensa tuovat dialyysihoidossa olevien etäkuntoutuksen kehittämishankkeessa toteutettavat kolme verkkokurssia.  Maksasairauteen sairastuneille on kaikkiaan kolme kurssia. Maksakurssit on suunnattu autoimmuunisairauksiin ja muihin harvinaisiin maksasairauksiin sekä rasvamaksaan ja maksakirroosiin sairastuneille. Mukana on myös yhteen teemaan keskittyviä kursseja kuten Voimaa luonnosta tai Voimaa taiteesta.

”Löysin ihmisiä, jotka olivat käyneet täsmälleen saman tilanteen läpi ja opin, että valoa on vaikka tunneli voi olla pitkä. Sain tietoa miten saan konkreettisesti hoidettua käytännön asioita sairauden kanssa", kirjoittaa kurssilainen palautteessaan.

Lisätietoa www.muma.fi/kurssit.

Lue esite

 

  YHDISTYKSEN FACEBOOK -SIVUT