Vapaaehtoistyö ja sen yllättävät edut

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö voi auttaa sinua hankkimaan ystäviä, oppimaan uusia taitoja, edistämään uraasi ja jopa olemaan onnellisempi ja terveempi. Opi löytämään oikea malli.

Miksi vapaaehtoinen?

Kiireisen elämän kanssa voi olla vaikea löytää aikaa vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoistyön hyödyt voivat kuitenkin olla valtavat. Vapaaehtoistyö tarjoaa elintärkeää apua tarpeessa oleville ihmisille, arvokkaille syille ja yhteisölle, mutta hyödyt voivat olla vielä suurempia sinulle, vapaaehtoiselle. Oikea ottelu voi auttaa sinua löytämään ystäviä, ottamaan yhteyden yhteisöön, oppimaan uusia taitoja ja jopa edistämään uraasi.

Muille antaminen voi myös auttaa suojelemaan henkistä ja fyysistä terveyttäsi. Se voi vähentää stressiä, torjua masennusta, pitää sinut henkisesti stimuloituneena ja antaa tarkoituksen tarkoituksen. Vaikka on totta, että mitä enemmän vapaaehtoistyötä tapahtuu, sitä enemmän hyötyjä koet, vapaaehtoistyöhön ei tarvitse liittyä pitkäaikaista sitoutumista tai viettää valtavasti aikaa kiireisestä päivästäsi. Antaminen jopa yksinkertaisella tavalla voi auttaa apua tarvitsevia ja parantaa terveyttäsi ja onnellisuutta.

  • Vapaaehtoistyön edut: 4 tapaa tuntea olonsa terveemmäksi ja onnellisemmaksi
  • Vapaaehtoistyö yhdistää sinut muihin
  • Vapaaehtoistyö on hyvä mielesi ja kehosi kannalta
  • Vapaaehtoistyö voi edistää uraasi
  • Vapaaehtoistyö tuo hauskaa ja tyydytystä elämääsi

Etu 1: Vapaaehtoistyö yhdistää sinut muihin

Yksi vapaaehtoistyön tunnetuimmista eduista on vaikutus yhteisöön. Vapaaehtoistyön avulla voit muodostaa yhteyden yhteisöösi ja tehdä siitä paremman paikan. Jopa pienimpien tehtävien auttaminen voi tehdä todellisen muutoksen ihmisten, eläinten ja avun tarpeessa olevien ihmisten elämään. Ja vapaaehtoistyö on kaksisuuntaista katua: Se voi olla hyödyksi sinulle ja perheellesi niin paljon kuin syy, jonka valitset auttaa. Omistautumalla vapaaehtoistyöhön voit hankkia uusia ystäviä, laajentaa verkostoasi ja parantaa sosiaalisia taitojasi.

Etu 2: Vapaaehtoistyö on hyvä mielesi ja kehosi kannalta

Vapaaehtoistyö tarjoaa monia etuja sekä henkiselle että fyysiselle terveydelle.

Vapaaehtoistyö auttaa torjumaan stressin, vihan ja ahdistuksen vaikutuksia. Muiden auttamisen ja työskentelyn sosiaalisella kontaktipuolella voi olla syvällinen vaikutus yleiseen psykologiseen hyvinvointisi. Mikään ei lievitä stressiä paremmin kuin mielekäs yhteys toiseen ihmiseen. Lemmikkien ja muiden eläinten kanssa työskentelyn on myös osoitettu parantavan mielialaa ja vähentävän stressiä ja ahdistusta.

hyötyjä

Etu 3: Vapaaehtoistyö voi edistää uraasi

Jos harkitset uutta uraa, vapaaehtoistyö voi auttaa sinua hankkimaan kokemusta kiinnostuksen alueeltasi ja tapaamaan alan ihmisiä. Vaikka et aio muuttaa uraa, vapaaehtoistyö antaa sinulle mahdollisuuden harjoittaa tärkeitä taitoja, joita työpaikalla käytetään, kuten ryhmätyötä, viestintää, ongelmanratkaisua, projektisuunnittelua, työnhallintaa ja organisointia. Saatat tuntea olosi mukavammaksi venyttämällä siipiäsi työssäsi, kun olet hiomannut nämä taidot ensin vapaaehtoisena.

Etu 4: Vapaaehtoistyö tuo hauskaa ja tyydytystä elämääsi

Vapaaehtoistyö on hauska ja helppo tapa tutkia kiinnostuksiasi ja intohimoitasi. Merkittävän ja mielenkiintoisen mielestäsi tekemä vapaaehtoistyö voi olla rentouttava, energistävä paeta päivittäisestä työ-, koulu- tai perhesitoumuksestasi. Vapaaehtoistyö tarjoaa myös uutta luovuutta, motivaatiota ja visioita, jotka voivat siirtyä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen elämääsi.

Monet ihmiset tekevät vapaaehtoistyötä tehdäkseen aikaa harrastuksille myös työn ulkopuolella. Esimerkiksi, jos sinulla on kirjoitustyötä ja pitkät viettää aikaa ulkona, voit harkita vapaaehtoistyötä auttamaan yhteisöpuutarhan istuttamisessa, koirien kävelemistä eläinsuojelulle tai auttamaan lasten leirillä.

Vapaaehtoistyö ja sen yllättävät edut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top