Munuais- ja maksaliiton uusi kurssiesite 2017 ilmestynyt

30.11.2016

Liiton vuoden 2017 kursseissa on entistä enemmän valinnanvaraa, sillä perinteisen laitoskuntoutuksen lisäksi on entistä enemmän verkkokursseja ja avokursseja.

Sopeutumisvalmennuskurssit ja tuetut lomat 2017 -kurssiesite on Elinehto 4/2016 -lehden välissä. Mikäli esitteestä ei löydy sopivaa kurssia, itselle sopivan kurssin voi etsiä yhdessä liiton henkilökunnan kanssa.

Kursseja on entiseen tapaan lapsiperheille, nuorille, työikäisille ja ikääntyneille. Kelan maksamat kurssit on suunnattu dialyysihoidossa oleville tai elinsiirron saaneille. Oman mausteensa tuovat dialyysihoidossa olevien etäkuntoutuksen kehittämishankkeessa toteutettavat kolme verkkokurssia.  Maksasairauteen sairastuneille on kaikkiaan kolme kurssia. Maksakurssit on suunnattu autoimmuunisairauksiin ja muihin harvinaisiin maksasairauksiin sekä rasvamaksaan ja maksakirroosiin sairastuneille. Mukana on myös yhteen teemaan keskittyviä kursseja kuten Voimaa luonnosta tai Voimaa taiteesta.

”Löysin ihmisiä, jotka olivat käyneet täsmälleen saman tilanteen läpi ja opin, että valoa on vaikka tunneli voi olla pitkä. Sain tietoa miten saan konkreettisesti hoidettua käytännön asioita sairauden kanssa", kirjoittaa kurssilainen palautteessaan.

Lisätietoa www.muma.fi/kurssit.

Lue esite